Szerző: telefonszam-tudakozo.hu
Dátum: 2017-11-08 12:45:25
Olvasási idő: 3 perc
Kategória: Egészség

A visszér ősszel sem kegyelmez

A Hillvital.hu tapasztalatai azt mutatják, hogy a természetes összetételű, külsőleg használatos készítményekkel kiváló eredmények érhetőek el. Ugyanakkor azt is hangsúlyozzák a szakemberek, hogy az életmód is fokozott figyelmet érdemel az érintetteknél. Cikkünkben most néhány olyan alapvető információval szolgálunk, melyeket minden visszér kapcsán érintettnek érdemes szem előtt tartani.

Gyógynövények a fájdalomcsillapítás szolgálatában

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a természetes gyógymódok manapság is ugyanolyan hatékonysággal működnek, mint nagyanyáink idejében. Már az ókori kultúrák is előszeretettel alkalmazták azokat a gyógynövényeket, melyek jótékony hatással voltak akkor is az egészségi állapotra.

Napjainkra a megfelelő kombinációban elegyítve a gyógynövényeket, olyan kiváló minőségű balzsamokat és krémeket kaphatunk, melyek mellékhatások nélkül segítenek a visszér jelentette panaszokat enyhíteni. Sokan hajlamosak vagyunk azonnal a gyógyszerekhez nyúlni, ha bármilyen fájdalmat észlelünk testünkben. Tény pedig, hogy célszerű a probléma gyökeréig lemenni és azt orvosolni, ez esetben leginkább életmódváltással.

Le a súlyfelesleggel!

Azzal már mindannyian tisztában vagyunk, hogy a súlyfelesleg számos betegséghez vezethet, s így a visszeresség terén is kockázati tényezőnek számít. Az elhízásra napjainkban hajlamosak vagyunk úgy tekinteni, mint természetes jelenségre, pedig nem kellene. Minden egyes plusz kiló többszörös súllyal nehezedik az ízületekre, és nehezíti meg a szervezet számára az egészség megőrzését. A visszér panaszai rendszerint enyhülni szoktak akkor, ha sikerül lefaragni a testsúlyból. S hogy milyen módon lehetséges ez?

Sajnos mozgás és étkezésbeli változtatások nélkül lehetetlen leadni a kilókat. A divatos sztárdiétákkal maximum időszakos sikereket érhetünk el, de egyúttal kockáztathatjuk egészségünket, és komoly vitaminhiányos állapotokat idézhetünk elő.

Törekedjünk a friss alapanyagok fogyasztására, a finomított szénhidrátok étrendből való kiiktatására, és igyunk legalább három liter folyadékot napi szinten. A gyógyteákkal is sokat tehetünk az érrendszer állapotának megőrzése érdekében.

Ülőmunka, a leggyakoribb civilizációs ártalom

Egyre többen végezzük munkánkat számítógép előtt, és töltjük a nap nagy részét ülő testhelyzetben. Ez sajnos nem csak a testsúlyra gyakorolhat hatást, hanem akár visszér kialakulásához is vezethet. Nagyon fontos, hogy amikor csak tehetjük, álljunk fel, mozgassuk át végtagjainkat, sétáljunk egyet. A szabadidő aktív eltöltése szintén lényeges, ezért törekedjünk arra, hogy sportoljunk rendszeresen, és a hétköznapi apróságok kapcsán se legyünk lusták.

Lift helyett lépcsőzzünk, de akár az autót is a garázsban hagyhatjuk időnként, ha gyalogosan is elérhető munkahelyünk. A különféle gyógymasszázsok is remek választásnak bizonyulnak, hiszen segítségükkel élénkíthető a vér-és nyirokkeringés. Amint észleljük a visszér tüneteit, vagy életmódunkból adódóan hajlamosak vagyunk kialakulására, azonnal célszerű szakemberhez fordulni. Emellett az is jól jön, ha természetes alapanyagokból készült balzsam is megtalálható az otthoni eszköztárban.

Tetszett? Osszd meg másokkal is!