Szerző: telefonszam-tudakozo.hu
Dátum: 2017-10-13 23:26:59
Olvasási idő: 6 perc
Kategória: Vodafone

Vodafone e számla fizetésének online és offline lépései

Vodafone e számla fizetésének online – bankkártyával, csoportos beszedési megbízással

Az online lehetőségek közül a csoportos beszedési megbízást és a bankkártyás fizetést is választhatjuk. Csoportos beszedési megbízást azok tudnak indítani, akik rendelkeznek banki folyószámlával és így a telefonszámlát egy rendszeres banki átutalással egyenlíthetik ki. A banki átutalások a legtöbbször rengeteg papír munkával járhatnak, ez így elkerülhető.

A sorban állást a postán elkerülhetjük és kényelmes is, hiszen a számlavezető bank automatikusan gondoskodik a számla rendezéséről, így még csak észben sem kell azt tartani. A rugalmas, egyszerű és megbízható szolgáltatás bármely banknál elérhető. Mivel a számla határidőben ki lesz egyenlítve, így nem kell számolni a késedelmi kamatokkal, hiszen a pénz mindig időre megérkezik a Vodafone-hoz. A csoportos beszedési megbízásokat természetesen bármikor vissza lehet mondani.

Ilyen esetekben csekket sem küldenek ki postán, így mi biztosak lehetünk abban, hogy a környezetkímélő megoldást választottuk. 2006 december 19 óta ATM készülékeken keresztül is ki lehet egyenlíteni a számlákat. Egy OTP automatát kell keresni, majd kiválasztani a „telefonszámla befizetés” menüpontot. Ezután meg kell adni az előfizető telefonszámát és leellenőrizni azt.

Fontos, hogy jó összeget adjunk meg a befizetésnél

Következhet a fizetendő összeg kiválasztása. 1000 és 99 999 Ft között bármekkora összeget választhatunk. Ha nem vagyunk biztosak abban, hogy mennyit kell pontosan befizetnünk, akkor a 1750-es telefonszámon kérhetünk felvilágosítást. A Vodafone számlabefizetések még soha nem voltak ennyire egyszerűek. A sikeres tranzakcióról minden alkalommal SMS értesítést kapunk. Erre a tranzakcióra ugyanazok a szabályok érvényesek mintha vásároltunk volna, tehát semmiféle plusz költségünk nem fog keletkezni.

Természetesen bankkártyával interneten keresztül is fizethetünk, hiszen elektronikus számlabefizetést a Vodafone oldaláról is kezdeményezhetünk. Ez a Vodafone E-számla. Meg kell adni a telefonszámot és az összeget majd a „Tovább” gombra kell kattintani. Ezután meg kell erősítenünk a tranzakciót. A befizetés során a rendszer az OTP Bank weboldalára irányít át minket. Itt a szükséges adatok megadása után már sikeres lesz a számla kifizetése.

Ezután újra visszakerülünk a Vodafone weboldalára és a sikeres számlabefizetést vissza fogják igazolni számunkra. Dombornyomott Visa, Master Card, American Express, vagy bármely Maestro és elektronikus bankkártya tökéletes a tranzakció sikerességéhez. A Vodafone e számla ilyen módon lehet kifizetni, nem kell belépnünk jelszóval sehová sem csak a telefonszámunkat kell tudunk és az utalandó összeget.

Hol fizethetjük még ki a Vodafone számlánkat?

My Vodafone mobil alkalmazás segítségével is tudunk, okos telefonunkon keresztül fizetni. Ez a mobil fizetés is hasonlóan gyors és bármikor megtehető csak internet, wifi vagy 4G kapcsolatra van szükségünk.

Vodafone e számla fizetési segédlet - My Vodafone és offline fizetési tippek

Vodafone e számla fizetési segédlet - My Vodafone és offline fizetési tippek

Lehetőség van még az üzletekben befizetni a számláinkat, a postán sárga csekkel és számtalan Relay és In Medio üzletben. A Vodafone számlafizetéseket az üzletekben csak nyitvatartási időben lehet intézni. A Vodafone oldalán megtalálható egy üzletkereső, amelynek segítségével pillanatok alatt megnézhetjük, melyik üzlet esik a lakhelyhez vagy a munkahelyhez legközelebb.

A márkaképviseletekbe időpontot is lehet foglalni, amelyet érdemes kihasználni, ha nem akarjuk az egész napot sorban állással tölteni. A Relay és In Medio üzletekben készpénzzel tudjuk befizetni a számlákat. Szintén a cég weboldalán tekinthetjük meg az üzletlistát. Ez azért nagyon praktikus, mert sok üzlet már hajnalban is nyitva tart, így akár munkába menet is elintézhetjük a számlabefizetést, erre nem kell külön időt szánni.

A legtöbb városban megtalálhatók a hírlap árusítással foglalkozó üzletek. Természetesen van még a sárga csekkes megoldás, amelyet azoknak ajánlunk, akik amúgy is a postára mennek minden hónap elején és sorban kell nekik állíni így is- úgy is.

Mit fog tartalmazni az első számla, amit kézhez kapunk?

A Vodafone számlafizetések esetében sokak számára fontos, hogy vajon az első számla milyen díjakat fog tartalmazni? A számla magyarázóban minden hasznos információt megtalálhatunk. Az új havidíjas előfizetők esetén a választott tarifa és a havidíjas szolgáltatások, a kiegészítő opciók és az egy havi előfizetés díja fog szerepelni. Az első számlán a tarifacsomag és az opciós díjak mindig az aktiválás napjától a számlazárásig számítódnak ez lesz a tört időszak és a számlazárás másnapjától a következő számlazárásig terjedő időszak fog még rajta szerepelni.

Az egyenlegbe visszaforgatásra kerül a szerződéskötéskor megfizetett díj. Ha lebeszélhetőséget vagy egyéb keretet - mint pl. az SMS-t - is tartalmaz az előfizetés akkor az aktiválás napjától az első számlazárásig kerül feltüntetésre. A havi díjak minden esetben előre kerülnek kiszámlázásra.

Amint látható a Vodafone e számla fizetése nem egy agysebészeti tevékenység és jó tudni, hogy a telefon szolgáltató akár kedvezményeket is adhat az elektronikus számlafizetés esetében.

Tetszett? Osszd meg másokkal is!