Ahhoz a keresett személyt megtalálja a Vodafone tudakozó rendszerében, adja meg a nevét, ehhez a név mező kitöltése szükséges, majd kattintson a keresés gombra. Ha a telefonszámot tudja csak a személy nevét nem, akkor adja meg a telefonszámot, vagyis töltse ki a telefonszám mezőjét és klikkeljen a keresés gombra. Felhívjuk a figyelmét, hogy a körzetszám és egyéb paraméterek megadásával pontosabb eredményhez juthat a Vodafone tudakozóban. Így könnyebben tudja majd kideríteni ki hívta fel.

Vodafone tudakozó és telefonszám kereső

 • Név:
 • Település:
 • Utca, tér:
 • Irányítószám:
 • Telefonszám: 06

Segítség a Vodafone tudakozó használatához

Az elmúlt években a telekommunikációs szolgáltatások egyre több funkciót áthelyeztek az online térbe, ezzel megkönnyítve az ügyfeleik számára az információ lekérést és megszerzését. A Vodafone Tudakozó egy online telefonkönyvként elérhető felület mindenki számára, aki szeretné megtalálni az ismerőse vagy célcsoportja adatait. Az ezzel kapcsolatos leggyakoribb kérdésekre adunk választ cikkünkben.

Hogyan érhető el a Vodafone Tudakozó?

A telefonszám iránti Tudakozó a hivatalos honlapon 0-24 órában online elérhető a lakossági és kisvállalati ügyfeleknek, valamint a közép- és nagyvállalatoknak szétbontva található meg a Vodafone Mobil és Otthoni ügyfelek keresése.

Lakossági ügyfélként nincsen különbség a kisvállalati ügyfelek és a közép-nagyvállalati szektorhoz tartozó Mobil kliensek keresésében: mindannyian ugyanabból a böngészőből az alábbi linken tudják megnyitni: https://www.vodafone.hu/en/tudakozo.

Az oldalon legalább két adatra van szükség ahhoz, hogy megtaláljuk a keresett személyt a rendszerben. Ezekhez az adatokhoz rubrikák vannak megadva, amelyekbe beírható a meglévő adat. Amennyiben az adott személy megtalálható a Tudakozó rendszerében, úgy minden további hiányzó adatot szintén megmutat a keresési eredmények közt.

 • Telefonszám

 • Név

 • Lakcím

 • Irányítószám

 • Település

A Vodafone ajánlása szerint a leghatékonyabb találati lehetőségek az alábbi opciók kombinációinak megadásával érhetőek el:

 • csak magában a telefonszám vagy a név, esetleg a kettő együtt,

 • cím és irányítószám,

 • név és település,

 • név és irányítószám,

 • település és cím.

Telefonon elérhető a Vodafone Tudakozója?

Igen, a 1270 számot tárcsázva az Ügyfélszolgálathoz tartozó munkatársak segíthetnek a keresésben, mivel központi tudakozó szerepet töltenek be. Az ő esetükben szintén legalább két adat szükséges, hogy meglegyen, és segítik a keresést, valamint az alábbi kérdésekben nyújthatnak támogatást:

 • külföldi távközlési előfizetésekről kért információ;

 • közérdekű információ;

 • email cím, weboldal cím vagy a Vodafone cégcsoporthoz kötött publikus információk;

 • a Vodafone-nal összekapcsolt szolgáltatások elérhetőségei és nyitvatartása (legközelebbi üzlet, ATM vagy posta).

A My Vodafone applikációban elérhető a Tudakozó?

Jelenleg a My Vodafone alkalmazásban nincsen külön mobil Tudakozó felület. Amennyiben szükség van valamilyen információra, azt a mobilon elérhető böngészőben lehet kikeresni a Vodafone weboldalán keresztül, vagy a 1270-es telefonszámon lehet érdeklődni az Ügyfélszolgálatnál.

Kikre tudok és kikre nem tudok rákeresni a Vodafone oldalán?

Azok az ügyfelek kereshetőek ki a rendszerben, akik a Vodafone előhívószámával (azaz 70-es körzetszámmal) rendelkeznek, valamint elérhetőségeik nincsenek titkosítva vagy blokkolva valamilyen módon.

Azok az ügyfelek nem találhatóak meg a pontos részadatok ellenére sem, akik:

 • más előhívószámmal rendelkeznek, és nem tartoznak a Vodafone ügyfeleihez,

 • habár Vodafone ügyfelek, számhordozóként más előhívószámmal rendelkeznek,

 • céges flottacsomag keretén belül vesznek igénybe Vodafone szolgáltatást,

 • telefonszámukat és/vagy adataikat titkosították,

 • vagy a Vodafone kártyás előfizetői közé tartoznak.

Miért kell kipipálni a “Nem vagyok robot” rubrikát a keresés előtt?

Ez a Captcha opció azt akadályozza meg, hogy illetéktelen személyekhez kerüljenek az adataink, vagy automatizált robotok szerezzék meg azokat. A weboldalon működő Captcha alapja, hogy figyeli azt, hogy milyen módon és milyen gyorsan mozgatjuk az egeret, valamint azt, hogy mennyi időbe kerül, amíg végig olvassuk a szöveget. Ebből kiszűrhetővé válik, hogy ki valóban egy ember, aki adatot keres ki, és ki az, aki robot. Ezzel előzi meg a Vodafone az adathalászatot.

Pontos adatokat adtam meg de - mi a hiba?

Nincsen szükség kettőnél több adatra a pontos találatokhoz, ám azokat precízen kell bevinni. A telefonszám beírásakor csak számokat adjunk meg, a különleges írásjegyek, mint a szóköz vagy a + előjel nem szükséges (helyes formátum: 701234567). A cím esetében a házszám után nem kell pontot tenni.

Ha a megadott és pontos adatok ellenére a rendszer visszajelzése az, hogy “A keresés eredménytelen”, az azt jelenti, hogy az illető vagy nem tartozik a Vodafone ügyfélkörébe, vagy titkosította az elérhetőségeit.

Külföldről kérnék segítséget a magyarországi mobil Vodafone szolgáltatásomhoz. Kit hívhatok?

Belföldön és külföldön mobil szolgáltatással kapcsolatban egyaránt díjmentesen hívható a 1270 vonal, valamint csak külföldről, normál díj alapon hívható a +36 70 700 1270 telefonszám.

Otthoni szolgáltatás kapcsán keresem a Vodafone Tudakozót. Kit hívhatok?

Amennyiben az otthoni szolgáltatás miatt kérünk segítséget, díjmentesen hívható belföldről a 1270: a hívás után a 7-es menüpontot kell kiválasztani.

Külföldről indított hívás esetében szintén a díjmentesen hívható 1270 telefonszám 7-es menüpontját kell kiválasztani. Emellett a +36 1 456 8751 telefonszámon tudunk érdeklődni, amely normál díjas hívásként kezdeményezhető.

Ezelőtt UPC-hez tartoztam, most már Vodafone-hos vagyok. Számomra hol érhető el a tudakozó?

A UPC Magyarország 2020 áprilisában összeolvadt a Vodafone magyarországi leányvállalatával, és a korábbi UPC ügyfeleket és szerződéseiket automatikusan átvette a Vodafone. Habár a szinkronizálás következtében a UPC szolgáltatások a Vodafone hálózatában érhetőek el, a UPC tudakozó még felkereshető ezen a linken: https://ugyfelkozpont.upc.hu/tudakozo2/

Ez a kereső felület előfizető vagy telefonszám alapján segít megtalálni a keresett személyt és adatait.

 • Amennyiben az előfizető alapján keresünk, megadható az illető neve, foglalkozása, valamint a lakcímének adatai település, irányítószám, közterület és házszám alapján.

 • Ha telefonszám alapján szeretnénk keresni, úgy a körzetszám és a telefonszám lesz a szükséges adat, valamint egy Captcha-kódszámot kell leolvasni és megadni a megfelelő rubrikába.

Mi az a körzetszám?

A körzetszám az az előhívó szám, amely az adott régiót vagy várost, települést, körzetet azonosítja, vagy azt jelöli, hogy melyik mobilszolgáltatóhoz tartozik az adott telefonszám.

Magyarország országhívószáma a +36 (magyar készülékeken behelyettesíthető a 06 számpárossal), amelyet a belföldi telefonhívások esetében használunk. Ezután kerül beírásra az egy vagy kettő számból álló körzetszám. A Vodafone-é a 70, a UPC-é régen a 31 szolgáltatói körzetszám volt. Ezután írjuk be a hét számjegyből álló telefonszámot. Budapest körzethívószáma az 1.

A teljes lista online elérhető, legyen szó az ország vagy körzet számáról. A UPC az alábbi dokumentumot foglalta össze korábban, melyben az országelőhívószámok találhatóak meg: https://www.upc.hu/pdf/orszagelohivo-szamok.pdf.

Külföldi telefonszámról hívnak - fel merjem venni?

A külföldi telefonszámokra gyanakodva tekintünk a sok elhíresült átverés és csalás miatt. Ezeket a számokat gyakran ignoráljuk, akár tiltólistára is tesszük, kivételt csak az képez, ha éppen kifejezetten külföldi hívást várunk valakitől. Ha mégis kíváncsiak vagyunk és például a nem fogadott hívás országhívószáma német, úgy nem érdemes a német Vodafone tudakozó oldalát kikeresni, hanem egyszerűbb a Google keresőjében kikeresni a számmal kapcsolatos információkat. Ehhez kiváló útmutatót készítettünk egyik korábbi cikkünkben, érdemes ezt is megnézni a bőségesebb információért.

Amit javasolni tudunk: ha nem várunk kifejezetten külföldi számról hívást, és nincsen olyan személy az életünkben, aki ilyen módon kereshet minket, akkor inkább ne hívjuk vissza. Ha fontos számára, hogy elérjen minket és valódi személy, mindenképpen újra fog hívni.