Rendszeresen szervizeltessük autónkat!

Rate this post

Annak érdekében, hogy az utakon biztonságban érezhessük magunkat, fontos, hogy az autónk is mindig tökéletes állapotban legyen. Ezért lényeges, hogy rendszeres időközönként szervizbe vigyük, hogy az apró hibákat időben ki tudják javítani. A folyamatos használattól könnyen korrodálódnak az alkatrészek, és a kátyúk is rásegítenek erre a folyamatra. A futómű az autó egyik fontos része, ami nélkül nem tud az normálisan működni. Az ehhez tartozó alkatrészeknek mindig kifogástalan állapotban kell lenniük.

hirdetes

Több jel is utalhat arra, ha valami nincs rendben. Leginkább a furcsa zajok, a kellemetlen hangok figyelmeztetnek arra, hogy, egy vagy több alkatrész cserére szorul. Az egyik figyelmeztető hang a kattogás. Amikor kattogást hallunk a kerék felől, szinte teljesen biztosak lehetünk abban, hogy a féktárcsával vagy a felfüggesztéssel vannak problémák. Ilyen esetben ne halogassuk a szerelőműhely meglátogatását, hisz amennyiben nem megyünk időben szervizbe, rövid időn belül nagyobb probléma is lehet, például kopik a gumi, vagy a féktárcsa is eltörhet. Ilyen esetben pedig szinte lehetetlen az úton tartani az autót.

A recsegő, kopogó vagy súrlódó hangok is mind gyanúsak, hisz egy jól működő autó nem ad ki ilyen hangokat. Nem érdemes spórlás miatt várni a szerviz meglátogatásával, hisz sok esetben pár ezer forintból meg lehet úszni egy alkatrészcserét. A futómű javítás azonban már valamivel több pénzbe kerül, és a hozzá tartozó alkatrészek sem olcsók, de mielőtt bárhol megvásárolná az alkatrészeket, érdemes szétnéznie a metaautoszerviz.hu honlapon.

A hangokon kívül vannak még szemmel látható jelek is, melyek problémára utalnak. Ilyen például, ha a kerék nem kopik egyenletesen. Ilyen esetben az is megtörténhet, hogy például a fékek szorítanak, és amiatt kopik rendellenesen a gumi. Az ilyen, sokszor bagatellnek tűnő problémák fölött nem szabad elsiklani, hisz később sokkal nagyobb problémákat okozhatnak.

A gyanús hangokon és a szemmel látható változásokon kívül vannak még bizonyos figyelmeztető jelek, éspedig a kézzel is érzékelhető változások. Ezek között említhetjük meg, hogy az autó nehezebben kormányozható. Ilyenkor a jármű nehezebben tartható egyenesen az úton, de olyan is megtörténhet, hogy a kanyaroknál kell nagyobb erőt kifejteni annak érdekében, hogy kanyarodjon az autó. Ilyen jelek esetén már komoly problémáról beszélhetünk, mely arra utal, hogy a futómű már nagymértékben károsodott. Ha ezt tapasztaljuk, a lehető leggyorsabban kell szervizbe vinni az autót, hisz ilyen állapotban nem csak nehéz, de veszélyes is vezetni. Mivel nehezebb kormányozni az autót, így sokkal nehezebb a megfelelő sávban is tartani azt.

Sok balesetnél bizonyosodott már be, hogy a futómű nem volt a legjobb állapotban. Épp ezért a legkisebb változás esetén is vigyük szervizbe az autót.

Share Button