Számhordozási tudakozó: 5 ok, amiért érdemes megtartani a saját számot

Rate this post

A számhordozási tudakozó rendszerint elérhető a hazai szolgáltatóknál, és az ügyfélszolgálaton éppen úgy kaphatunk információt a telefonszám átvitelről, mint a szolgáltatói weboldalakon. A vonatkozó jogi szabályok értelmében ugyanis az ügyfélnek lehetősége van arra, hogy a konkurens szolgáltató ajánlataira való áttéréssel is megőrizhesse korábbi telefonszámát. De miért fontos ez sokak számára? Hogy lehet az, hogy minden korábbinál többen döntenek az előző szolgáltatótól kapott szám használata mellett? Cikkünkben erre keressük a választ.

hirdetes

Kép forrása: Pixabay

1. Kedvező ajánlatok változatlan szám mellett

A szolgáltatóknál megtalálható számhordozási tudakozó iránt sokan azért döntenek, mert váltani szeretnének. Nem ritka, hogy az ügyfélszolgálattal való elégedetlenség áll a háttérben, és akár egy rossz tapasztalat is elég ahhoz, hogy úgy döntsünk, máshol szeretnénk a jövőben hagyni a pénzünket. Persze ennél sokkal gyakrabban előfordul, hogy az konkurens szolgáltató kihagyhatatlan ajánlattal rendelkezik.

Mindegy, hogy valamelyik csúcskategóriás mobilt kínálja meglepően olcsón elvitelre, vagy egyéb készüléket, tabletet ad az újonnan belépők számára, a korszerű technika vívmányai a mai kor embere számára igencsak vonzónak tűnik.

2. Kevesebb havi kiadás egy jobb lehetőséggel

Nem csak a készülékajánlatok bizonyulhatnak csábítónak, hanem a kedvező árkategóriába tartozó csomagajánlatok is. Napjaink okostelefon felhasználói a telefonálás mellett internetezésre is nap mint nap használják a készüléket. A megfelelő csomagajánlat mellett döntve akár korlátlan adatforgalom mellett dönthetünk, ami korántsem elhanyagolható szempont akkor, ha az internet például elengedhetetlen a munkavégzéshez.

Az okoskészülékről megoszthatjuk az internetet egyéb készülékeinkkel, de akár olyan modemet is választhatunk, amely a mobil internet minden szabadságát kínálja. Egyéni preferenciánk tehát jelentősen befolyásolják azt, hogy akár egy másik szolgáltató mellett döntsünk, változatlan telefonszámmal.

3. Hivatalos ügyintézés elkerülése

A telefonszámot ma már szinte minden ügyintézésnél meg kell adni. A dolog csak bonyolódik akkor, ha vállalkozás is képbe kerül. Ilyenkor a legkevésbé vágyunk arra, hogy minden helyen adatmódosítást kérjünk egy megváltozott telefonszám miatt. A számhordozás előnyeihez tehát kétség sem férhet, ráadásul az ügyfélnek csak annyi dolga van legtöbbször, hogy tájékoztatja a szolgáltatókat szándékáról, és helyette mindent elintéznek.

4. Elérhetőség a barátoknak

Bár barátaink nagy része a közösségi portálokon elérhetőek, de nem szívesen zaklatjuk őket azzal, hogy megváltozott a telefonszámunk. Ott vannak még azok az elfekvő számok, ismeretségek, melyek nem feltétlenül fontosak mindennapjainkhoz, de mégsem szeretnénk elveszíteni a kapcsolattartás lehetőségét. Hívjuk fel ezeket az embereket? Kellemetlenkedjünk egy olyan technikai jellegű információval, ami leginkább kínos beszélgetéseknek ágyaz meg? A számhordozás ezt is megelőzi.

5. Számhordozási tudakozó a megszokás kedvelőinek

A szolgáltatóknál elérhető számhordozási tudakozó végül azok számára is remek választás, akik egészen egyszerűen a megszokás miatt nem szeretnének változtatni és korábbi telefonszámukat tudnák magukénak akkor is, ha az aktuális ajánlatok miatt már más szolgáltató mellett tennék le voksukat.

Természetesen a szám megőrzéséhez nagyon fontos, hogy ne legyen fizetési elmaradás, ugyanis ez kizáró oknak számíthat. Törekedjünk tehát arra, hogy a hétköznapi rohanás közepette is tartsuk a fizetési határidőket, legyen bármennyi dolgunk is.

Share Button