T-home internet sebességmérés, hogy tudd, mennyivel szörfözöl jelenleg

Rate this post

Tesztszerver segítségével bárki megtudhatja, hogy mekkora sebességgel szörföl a neten. A Magyar Telekom kialakított egy tesztszerver környezetet, hogy a hibaelhárítási feladatok felgyorsuljanak. Az ügyfelek ezáltal saját gépükről tudják leellenőrizni internet kapcsolatukat, hiszen a szerver az internetszolgáltatóktól teljesen függetlenül működik. Amennyiben azt érzékeljük, hogy a szerver nem elérhető, akkor a Magyar Telekom hálózatában lehet a hiba. Ezen a szerveren került elhelyezésre az internet-hozzáférés és a sebesség tesztelésének lehetősége.

hirdetes

A T-home internet sebességmérés a tesztszerver segítségével lehetséges

Már működő internet-hozzáférés segítségével lehet használni ezt a tesztszervert. A hagyományos modul használatával internetkapcsolatot kell létesíteni és a felhasználónév majd a jelszó megadása után lehet csatlakozni. Felhasználónév: adsl@test és a jelszó: test. A sebesség mérés azonnal elérhetővé válik a belépés után.

A sebességmérés lépései:

Az T-home internet sebességméréshez az alkalmazás IP címét a cím mezőbe gépeljük. 8 Mbit/s maximális letöltési sebesség esetén a következő IP címmel tudunk belépni: 192.168.9.1.

A mérést a következőképpen végezhetjük el:

 • a főoldalon a teszt gombra kattintva máris a sebességteszt oldalára érkezünk
 • a teszt mérési pontosságát a fájlméret beállításával szabályozhatjuk. Ha nagyobb a fájlméret, akkor nagyobb a mérési pontosság
 • a letöltési sebesség mérése akkor indul el, ha a „teszt megkezdése” feliratú gombra kattintunk és elkezdődik a kiválasztott méretű fájl letöltése
 • a feladat végén a „feltöltési sebesség tesztelése” gombra szükséges kattintani, ekkor elindul a tesztelés második része
  amikor a mérést elvégezte a rendszer egy táblázatban jeleníti meg a teszt eredményét

A 8 Mbit/s maximális sebességű vagy annál gyorsabb internetcsomag esetén a következő alkalmazás megnyitása szükséges: www.sebessegteszt.telekom.hu, amely a következő IP címen található: 145.236.88.73.

A mérést itt így végezhetjük el:

 • a főoldalon szintén a „mérés indítása” gombra kell kattintani és betöltődik a sebességteszt indításához szükséges oldal
 • az oldalon utasításokat találunk, amelyeket minden esetben el kell olvasni
 • a letöltési teszt végén a „feltöltési teszt” gombra kell kattintani és elkezdődik a tesztelés második része
 • a mérés végén táblázatban kapjuk meg a tesztelés eredményét
 • A különböző internetcsomagok sebességei

A T-home internet sebességmérések során nagyon fontos hogy ismerjük az internetcsomagunk sebességeit, hiszen csak az alapján tudunk majd megfelelő konzekvenciát levonni a mérésekkel kapcsolatban. Az internet díjcsomagok oldalon mindig le lehet ellenőrizni, hogy a saját előfizetéseinkhez melyik sebesség tartozik. Amennyiben nem találjuk meg, úgy elképzelhető, hogy azt már nem értékesítik, de a szerződésben ez mindig rögzítésre kerül.

A szerződésben garantált értékek mindig az éppen elérhető vonali sebességet jelentik. Az adott csomaghoz tartozó maximálisan elérhető vonali sávszélességek jelnetik a maximum értékeket. Mindig az adott vonal műszaki paraméterei valamint az adathálózat forgalmi viszonyai határozzák meg az éppen elérhető és aktuális sebességértékeket. Amennyiben azt észleljük, hogy az internet-hozzáférés során nem éri el a sebesség a garantált értékeket akkor érdemes az ügyfélszolgálatot felhívni és tájékoztatást kérni.

Milyen T-home csomagok közül választhatunk?

Letöltési sávszélesség szempontjából lehet a csomagokat megkülönböztetni, így választhatunk 50 Mbit/s, 100 Mbit/s, 250 Mbit/s és 1000 Mbit/s csomagok közül. A T-home internet sebességmérések során is ezt kell majd figyelembe vennünk. Természetesen a havi díjak mellett kedvezményes lehetőségek is elérhetők, hiszen ha 3 eltérő otthoni típusú szolgáltatásra szeretnénk előfizetni, akkor 25 százalék kedvezményt kínál nekünk a T-home.

Mobil előfizetés, otthoni internet, Telekom TV, otthoni telefon is választható, így már biztosak lehetünk abban, hogy kedvezményes csomagajánlatot kapunk szerződéskötéskor. A Magenta 1 csomag például ezeket a szolgáltatásokat mind tartalmazza havi 18 146 forintért.

Ha belegondolunk, hogy külön-külön jelenleg mit fizetünk ki a szolgáltatásokért, akkor lehet, hogy ez a megoldás sokkal jobban megéri. Ebben a csomagban otthoni internet 100 Mbit/s, szuper családi HD TV 130 csatornával, egy Mobil S előfizetés korlátlan mobilnettel tartozik és még 2000 forint havidíj kedvezményt is kapunk.

Share Button