Telefonszám feketelista

5/5 - (105 votes)

Napjainkban sajnálatos módon egyre elterjedtebé vált a telefonos zaklatás, mikor számunkra kelletlen személyek, legyenek azok ex-barátnők, vagy telemarketingesek, telefonon keresztül háborgathatnak minket, kellemetlen pillanatokat okozva ezzel. Egyes telemarketinges cégektől sajnos elég körülményes dolog megszabadulni, hiszen lehet kérni az adatok kitörlését a rendszerből, azonban azt nem mindig hajtják végre.

hirdetes

ALKALMAZÁSOK

Szerencsénkre manapság az okostelefonok korában nem csupán számváltással tudunk megszabadulni az effajta kéretlen hívásoktól. Android rendszer esetén számtalan alkalmazás érhető el. Elég csak beírni a Google Play keresőjébe a Call Blocker (hívás blokkoló)szavakat és máris rengeteg találatot kapunk. Gyárilag általában az Android rendszer is tartalmaz hívás blokkolót, ám ez nem minden telefonon érhető el. Ezzel nem csupán ismerősei telefonszámát, hanem rejtett számokat is könnyedén blokkolhat. A feketelistára helyezést úgy végzi a rendszer, hogy a hívás érkezésekor automatikusan elutasítja azt.

MANUÁLISAN BEÁLLÍTHATÓ OPCIÓ

A telefonszám letiltás funkcióval nem kell többé félbeszakítania a munkáját, vagy jól megérdemelt pihenését; avagy kellemetlen telefonhívásokat fogadnia, hiszen igen egyszerűen feketelistára teheti az adott számot, melynek hála nem zaklathat többször, az erről a számról érkező hívásokat a telefonja automatikusan elutasítja.

A telefonszám letiltása egy könnyen elvégezhető és –ha a körülmények úgy kívánják- feloldható procedúra. Nem kell mást tennie, csupán megnyitni az eszköz Telefon alkalmazását, rákattintani a híváslistára, kiválasztania letiltandó szám valamelyik hívását és kiválasztani a Letiltás/Spam bejelentése opciót. Ezzel tulajdonképpen feketelistára is tette az adott telefonszámot, arra azonban érdemes odafigyelnie, hogy ha a telefonján nincs, vizuális hangposta, előfordulhat, hogy továbbra is kap hangpostaüzenetek a letiltott számokról.

TILTÁS FELOLDÁSA

A tiltás feloldása szintén nem számít nagy ördöngösségnek. Ismételten meg kell nyitnia az eszköz Telefon alkalmazását, majd koppintson a Továbbiak elemre. A Beállítások fül alatt megtalálja a Letiltott számok lehetőséget, ahol a feloldani kívánt szám mellett koppintson a Törlés-Letiltás feloldása elemre. Ezzel megszüntette a tiltást a kijelölt telefonszámra nézve, azonban a letiltás ideje alatt érkezett hívások már nem jelennek meg a híváslistában.

EGYÉB ALKALMAZÁSOK

Sajnálatos módon a lépések némelyike csak az Android 6.0-s és újabb verzióin működik.
Amennyiben ilyesfajta problémába ütközne, akkor számos letölthető; ingyenes, vagy fizetős alkalmazások közül választhat. A DND Call Blocker egy jól működő, magas fejlesztésű program erre a célra, melynek van ingyenes és fizetős változata is.

Az alkalmazás képes a megadott ismert, vagy ismeretlen számok blokkolására, valamint beállíthatja, hogy akár az összes olyan telefonszámot letiltsa, melyet nem tartalmaz a mobil névjegye.

Iphone esetén sajnos nem működik a telefon alapbeállításain keresztül történő szám blockolás, mivel ez az Apple által nem engedélyezett. Telepíthető azonban az iBlackList program, ami ezen funkciókat megvalósítja, ez viszont egy fizetős alkalmazás, $12 dollárt kell fizetni érte.

Windows Phone esetén a hívásblockoló funkció nincs beépítve a rendszerbe és egyelőre alkalmazás sem található a boltban, ami elérhetővé tenné.
Symbian rendszert futtató Nokia telefonok esetén gyárilag szintén nincs beépített alkalmazás, azonban az Ovi áruházból ingyenesen beszerezhet erre egy programot.

Share Button