Telefonszám keresés mobilszolgáltatókon keresztül

Rate this post

Ma már nagyon könnyű a telefonszám keresés, kivéve akkor, ha titkosított számról van szó. Megtalálhatjuk név és cím alapján a telefonszámot, de ugyanígy megtalálhatjuk a telefonszámhoz tartozó személyt is, annak nevével és címével. Azonban nem minden esetben járunk sikerrel, hiszen a telefonszolgáltatók kizárólag azon ügyfeleikről adhatnak ki bármilyen információt, akik előzetesen hozzájárultak ahhoz. Nagyon sokat nem járulnak hozzá manapság az adataik harmadik félnek való kiadásához, így sajnos sokszor maradhatunk információ nélkül.

hirdetes

Nem csak a konkrét szolgáltatók weboldalán található online tudakozóban juthatunk hozzá információkhoz, hanem a telefonszám keresés gyűjtőoldalakon is megtörténhet. Jelen esetben gyűjtőoldal az, ahol az összes szolgáltató, a mobiltelefonszámok és vezetékes telefonszámok is megtalálhatóak egyben. Természetesen ezek az oldalak is kérik, hogy válasszuk ki, mely szolgáltató adatbázisában kívánunk keresgélni, de legalább nem kell mindet külön „végigjárnunk”.

A számhordozás ma már nagyon népszerű, így lehet, hogy egy szolgáltatóra utaló szám egészen más szolgáltatóhoz tartozik már. Ha azonnal tudni szeretnéd, hogy egy telefonszám melyik szolgáltatóhoz tartozik, a 1748-as telefonszámon informálódhatsz erről.

Egyes szolgáltatók adatvédelmi okokból nem jelenítenek meg címet, valamint kártyáz előfizetőikről sem mutatnak információt. Más szolgáltatók ellenben úgy oldják meg, hogy ügyfeleiknek lehetőséget nyújtanak annak kiválasztásához, hogy szeretnék-e adataikat az online vagy telefonos tudakozó rendszerében megjeleníthetőnek tenni meg vagy pedig inkább nem engedélyezik ezt a szolgáltatást.

Telefonszám keresés a Telenornál

A Telenornál a telefonszám kereséséhez a weboldalon a főoldalról az ügyintézés, azon belül pedig a tudakozó aloldalakon juthatunk el. A Telenor nem ad ki információt a titkosított és a kártyás előfizetőkről, ezen kívül azokról sem, akik előzetesen nem járultak hozzá. Az oldalon az első 20 találat megjelenítésére van lehetőség, ha ezek közözött nem találtuk meg, akit kerestünk, akkor újabb és pontosabb keresést kell indítanunk.

A kártyás előfizetőket nem fogjuk megtalálni, valamint a titkosított ügyfeleket sem. A tudakozóban nem kerül megjelenítésre a telefonszámhoz tartozó cím. Ez adatvédelmi okokból van így, azonban egyes esetekben a címről a telefonos ügyfélszolgálat, azaz a hagyományos tudakozó tud felvilágosítást adni, de kizárólag akkor, ha az ügyfél nem kérte adatainak titkosítását.

Telefonszám keresés a Telecomnál

A Telecom weboldalán, a lakossági, azon belül tudakozó aloldalon van lehetőség telefonszám keresésre. Itt kereshetünk telefonszámra, cégre vagy szűrhetünk névre is. A Telekom nem ad külön információt arra vonatkozóan, hogy milyen adatok és miért kerülnek megjelenítésre. Egyszerűen lehetőségünk van bírni az általunk ismert adatokat és szűrhetünk teljes egyezésre, szóeleji egyezésre vagy pedig szinonímákat is engedélyezhetünk. Nyilvánvalóan itt is vannak adatvédelmi megoldások és nem mindenkit fogunk megtalálni, de erről a keresőmező mellett nem látunk információt.

Telefonszám keresés a Vodafone-nál

A Vodafone-nál kizárólag azon ügyfelek adataira kereshetünk rá, akik előzetesen hozzájárultak adataik tudakozóban történő közléséhez. Ennél a szolgáltatónál a Telenorral ellentétben megjelenítésre kerül a telefonszámhoz és névhez tartozó cím is. Itt is többféle módon szűrhetünk. Névre és címre, névre és irányítószámra, telefonszámra külön, névre külön, névre és településre, címre és irányítószámra is.

Share Button