Wizzair telefonszám – Információ és ügyintézés

1/5 - (1 vote)

A Wizzair telefonszám körül nagyon sok a méltatlankodás, ahogy a cég egész működésével kapcsolatban is. Létezik emeltdíjasz szám, amelyet az általános ügyintézésnél hívhatunk, de alapdíjas telefonszámon is elérhetőek, viszont azon csak a különleges szolgáltatást igénybe vevők számára akad segítség.

hirdetes

A Wizzair azaz Wizz Air Hungary Légiközlekedési Kft. egy diszkont légitársaság, amely a Wizz Air Holdings tulajdonában van. A tulajdonos Jersey szigeteken van bejegyezve, a Wizzair székhelye viszont Magyarországon, pontosabban Budapesten van, míg cégközpontját Genfben kell keresnünk.

Naponta nagyon sok járatot indít 44 ország 145 célállomására, több mint 500 útvonalon. nem kis cégről van tehát szó, Európában erősen meghatározó szerepet tölt be a légiközlekedésben, ráadásul Közép- és Kelet-Európa egyik legnagyobbja. 13 országból indít járatokat, összesen 28 repülőtérről. Az sem elhanyagolható, hogy 3000-nél is több alkalmazottal bír, tehát minden szempontból erős gazdasági tényező is. Ilyen adatok után meglepő lehet, hogy csak emeltdíjas telefonszámon érhetek el a nem kiemelt ügyfelek számára.

Sok fórumon olvashatjuk a kérdéseket és méltatlankodásokat. No de mi az igazság? Tényleg problémás lehet a cég? Tényleg nem hívhatja bárki az alapdíjas számot?

Emelt díjas Wizzair telefonszám

A Wizzair normál esetben emelt díjas telefonszámon hívható Magyarország területén belül. A 06 90/ 900- 555 –ös telefonszám percdíja átlagosan 250 forint, azonban mobilhálózatból indítva ez az összeg magasabb lehet. Külföldről és bizonyos mobilhálózatokból ez a szám nem hívható sajnos.

Az emeltdíjas telefonszámon mindennemű ügyintézésben segítenek, ám ha online is elintézhető ügyben kérjük a telefonos segítséget, komoly összeget fizethetünk. A Wizzair az átlagos ügyintézés legtöbbikéhez (foglalás, jegyvásárlás, lemondás stb) kínál online lehetőséget, így a weboldalukra bejelentkezve (Ha Wizzairrel utazunk nagyon fontos, hogy regisztráljunk az oldalukon.) pár kattintással, kényelmesen szinte bármit meg tudunk oldani. Ha ennek ellenére mi mégis telefonon keressük fel a céget, akkor 5 050 forintot számláznak fel, mert ennyi a telefonos ügyfélszolgálat tranzakciós díja.

A tranzakciós díjat nem vonják le abban az esetben, ha a 06 90/ 900-555-ös emeltdíjas telefonszámot visszautasított beszállás, járattörlés, járatkésés vagy különleges segítség ügyében hívjuk. A különleges segítség egyébként a nem emelt díjas számon kérhető, ahol általános igényekkel nem foglalkoznak.
Minden országban, ahonnan a WizzAir gépeket indít, van iroda, van ügyfélszolgálat, ebből következően minden országnak van saját emeltdíjas száma. Erről a Wizzair weboldalán pontosan lehet informálódni.

Alapdíjas Wizzair telefonszám mostmár csak a kiemelt ügyfelek számára

A Wizz air telefonszám Magyarországon nem egy hívható számot jelent, hanem szegmentálva van ügyféltípus szerint. Azok, akik különleges szolgáltatásokat vesznek igénybe, ezt a számot hívhatják alapdíjért: + 36 1 358 6591. A számhoz tartozóan a cég fel is hívja a figyelmet arra, hogy általános ügyintézéssel ne ezen keressék fel őket:

„Helyi tarifa kerül felszámításra. Felhívjuk figyelmét, hogy ezen telefonszámokat kizárólag a különleges szolgáltatásokat igénylő utasaink igényeinek kiszolgálására tartjuk fent, ettől különböző természetű kéréseket ezen számokon nem teljesítünk.”

A +36 1/ 358-6591-es wizzair telefonszám túlvégén legtöbbször banki ügyeket intéznek, de a szokványostól eltérő ügyekben is segítenek, vagy legalább útbaigazítást adnak.

Share Button