Német telefonszám lenyomozása online – Lehetséges?

1/5 - (1 vote)

A német telefonszám lenyomozása online is lehetséges, így ha nem beszéled a nyelvet, vagy nem kötnéd más orrára azt, hogy ki után informálódsz, akkor ezt a világhálón is gond nélkül megteheted. Nem ritka, hogy ismeretlen, akár külföldi telefonszámról érkezik bejövő hívás. A legtöbben nem szívesen vesszük fel ilyenkor, hiszen számtalanszor hallani lehetett már a visszaélésekről, melyeknek akár a telefonszámlánk is kárát láthatja.

hirdetes

Mégis ott bujkál bennünk ilyenkor a kíváncsiság, hogy ki kereshetett külföldről, pláne akkor, ha nincsenek kinti kapcsolataink. Cikkünkben nem csak ennek igyekszünk utánajárni, hanem az ismeretlen számokkal kapcsolatos fenntartásokról is szólunk.

Német telefonszám lenyomozása online

Amikor külföldi telefonszámról érkezik be hívás, az a legtöbbek számára azonnal feltűnik. Ilyenkor rendszerint tanakodunk egy darabig, hogy érdemes-e felvenni, vagy biztosan egy félretárcsázás történt. A világhálón kattintgatva olyan információkra is bukkanhatunk, melyek visszaélések áldozatairól szólnak, akik egy ilyen felvett hívás után hatalmas telefonszámlával találták szembe magukat. A hackertámadások és vírusok mellett sajnos nem mehetünk el manapság, éppen ezért megfontolandó, hogy milyen hívást fogadunk.

Kép forrása: Pixabay

Német nyelvű weboldalak

Természetesen így nem lehet nekiállni a mindennapokban, de ha nyilvánvalóan külföldi számról jön a hívás, és semmilyen dolgunk nincsen az érintett országgal, sőt külföldön élő ismerőseink sincsenek, akkor gyanús lehet a dolog. A német telefonszám lenyomozása online is megtörténhet. Beírhatjuk simán a keresőbe a számot, és könnyen lehet, hogy másokat is erről a számról zaklatnak visszatérő rendszerességgel. Ilyenkor akár tiltólistára is tehetjük a számot készülékünkben, így alapvetően elutasításra kerül az.

A német telefonszám lenyomozása online úgy is megtörténhet, hogy kifejezetten a német telefonszám beazonosító oldalak között nézelődünk. A Google fordító ilyenkor is nagy segítséget nyújthat, ugyanis sokan nem beszélik a nyelvet és egyébként nehezen boldogulnának el a német nyelvű webes felületen.

Hasonlóan a magyarországi lehetőségekhez, a német telefonszámok után is kereshetünk a megfelelő weboldalon. Vannak olyan lehetőségek, melyek telefonszám alapján azonosítják be a hívó felet, de akár fordítva is lehetséges a keresés, vagyis név és lakóhely alapján is hozzájuthatunk a keresett számhoz.

Bizalmatlanság az éterben

A tapasztalatok szerint telefonos beszélgetéseinket illetően is igen bizalmatlan napjaink embere. Ahogyan a közösségi portálokon sem szívesen adjuk meg számunkat, úgy az ismeretlen hívásokat is gyakran elutasítjuk, vagy figyelmen kívül hagyjuk. Természetesen más a helyzet akkor, ha valahonnan fontos hívást várunk, de a számunkra ismert telefonszámokon kívül alapvetően nem szívesen vesszük fel másnak.

Persze munkakörből adódóan ez nem mindig kivitelezhető, de magánszemélyként inkább csak azokkal kívánunk beszélni, akiknek száma ismert számunkra. Nem csoda tehát, hogy a külföldi kapcsolatok hiányában gyanúsan állunk hozzá a határainkon kívülről beérkező hívásokhoz. De miért is lenne kötelező fogadni azokat?

A hackertámadások nem csak a PC-t vagy a laptopot veszélyeztethetik, hanem bizony telefonos adatainkat is. Mivel gyakran az okoskészüléken is elmentésre kerülnek a jelszavak, és bizalmas információk is szép számmal megtalálhatóak ott, így inkább érdemes óvatosnak lenni akár a hívásfogadással kapcsolatban is.

Share Button