Currently set to Index
Currently set to Follow

BillKiller

Rate this post

A BillKiller applikáció sokak számára ismeretlen lehet még. A mobilelőfizetési csomag választása nem egyszerű. Sokszor még mindig nem a megfelelő információk tudatában döntünk, illetve a rengeteg ajánlat közül nem tudjuk melyik lehet a megfelelő. A BillKiller segít abban, hogy megtaláljuk a számunkra legmegfelelőbb ár-érték arányú mobilelőfizetést, valamint ennek segítségével könnyedén átválthatunk arra. A megalapozatlan döntések többnyire túlfogyasztáshoz és túlfizetéshez vezetnek, amely hosszú távon nem fenntartható. Miért is fizetnénk többet, ha másként is megtehetjük? De hogy hogyan is tehetjük meg és mennyire praktikus ez az alkalmazás ezt a következőkben ismertetném.

hirdetes

A Billkiller appról

A BillKiller app egy olyan mobil alkalmazás, melyet egyedül álló technológiával fejlesztettek ki annak érdekében, hogy a valós használati adatok elemzésével segítsen megtalálni a telefonálási szokásokhoz illő tarifacsomagot és csak annyit fizessünk amennyit ténylegesen is szükséges. A BillKiller algoritmusa azonnal megtalálja egyből a megoldást. Csupán csak le kell tölteni és már is élvezhetjük.

Az alkalmazás android okostelefonokra letölthető, melyet a weboldalon található letöltöm gomb segítségével tehetjük meg. Ez az applikáció a Google Play webáruházban nem érhető el, csak a www.billkiller.com oldalon érjük el a letöltési opciót. Kizárólag a híváspercek és az SMS-ek havonta összesített darabszámához kér hozzáférést, melynek alapján a legmegfelelőbb és legolcsóbb mobilcsomag ajánlatot tudja felkínálni a számunkra. Semmilyen személyes adathoz nem fér hozzá, teljesen biztonságos a használata.

Hogyan kell telepíteni az alkalmazást?

A letöltés a letöltöm gomb megnyomásával történik a weboldalon. A letöltött fájl a billkiller-1.2.2.apk. A művelet után nyissuk meg, majd ezután megkérdezi a rendszer, hogy telepítjük e az alkalmazást. A telepítés elfogadása után néhány másodperc múlva kiírja, hogy az alkalmazás telepítve, ezután válasszuk a megnyitás opciót. Megjelenik egy kezdőoldal, ahol röviden leírja, hogy hogyan csökkenthetjük a telefonszámlánkat. Kattintsunk az “Oké, kezdjük el!” opcióra, majd ezután regisztrálhatunk google fiókkal, facebook-kal vagy e-mail címmel. A regisztrálási mód kiválasztása után megjelenik egy olyan oldal, ahol be tudjuk állítani az értesítéséket az ajánlatokról. Itt személyre szabottan lehet magától a BillKiller alkalmazástól vagy akár annak partnereitől is. A kiválasztás után nyomjuk meg a “Következő” opciót.

Itt megjelenik, hogy engedélyezzük a telefonunk hívási adatainak elemzését. Ez szükséges, hiszen ez alapján fogja megtalálni a legkedvezőbb ajánlatot a számunkra. Elemzi, hogy milyen hálózatot hívunk. A hívott felek és telefonszámaik nem kerülnek rögzítésre, teljesen biztonságosan kezeli. Az “Oké, mehet” választása után megkérdezi a telefonunk rendszere is, hogy engedélyezzük e műveletet. Ez után megkérdezi az alkalmazás, hogy engedélyezzük-e az SMS forgalommal kapcsolatos adatok elemzését is. Természetesen itt sem kerül sor a címzettek és az SMS szövegek rögzítésére. Fogadjuk el itt is az “Oké, mehet” opció választásával, illetve a telefon rendszerében is engedélyezzük.

A következő lényeges opció a mobiladatok engedélyezése. Ezt is szükséges engedélyezni mind az applikáción belül mind pedig a telefonkészülékben is. Ahogyan az előző két opciónál itt sem kerül semmilyen adat tárolásra vagy rögzítésre. A következő lépésnél megkérdezi az applikáció, hogy melyik szolgáltatónál vagyunk.

Ezután következik a szolgáltató megadása. Itt felajánl öt szolgáltatót.

A Digi, Telekom, Telenor, Vodafone és Netfone közül választhatunk.

Ez azért lényeges, mert vannak olyan esetek amikor számhordozóként szerepelünk az aktuális szolgáltatónál pont azért, hogy ne kelljen minden egyes ismerősnek teljesen új telefonszámot megadni. Majd ez után megkérdezi az alkalmazás, hogy milyen a jelenlegi csomagunk. Itt szerepel, hogy mennyit fizetünk átlagosan havonta, mennyi mobilnetre van szükségünk havonta, valamint, ha van hűségidőnk, mennyi a hátralévő ideje. A megadott paraméterek után nyomjuk meg a “Kalkuláció” gombot.

BillKiller regisztrációs folyamata e-mail cím esetében

A regisztrációhoz csupán csak néhány adatra van szükségünk. Vezetéknév, keresztnév, e-mail cím, valamint telefonszám szükséges. Az adatok megadása után kattintsunk a regisztráció gombra, ezután e-mailben kapunk egy aktiváló linket. Ezt megtehetjük úgy is, hogy az alkalmazásban szereplő “Megnyitom az e-mailem” opciót kiválasszuk. A kapott visszaigazoló e-mailben válasszuk ki a “Belépés” gombot majd ezután visszairányít az alkalmazásba, hogy megerősítve lett az regisztráció. Nyomjuk meg a “Rendben” opciót.

A kalkuláció utáni eredmény

A kalkuláció után felkínálja az ajánlott csomagokat, ezen belül is elsődlegesen a legolcsóbbat, mellette pedig az aktuálisat tünteti fel. Ez alatt látható, hogy mennyit spórolhatunk 12 hónap alatt a jelenlegi csomaghoz képest, majd pedig 2 ajánlott csomagot. Az ajánlatokban különböző kedvezmények vannak feltüntetve, például 200 lebeszélhető perc vagy akár 30GB mobilnet. A “Mutasd az összeset” gomb megnyomásával további ajánlatokat is megtekinthetünk, ahol rendezhetjük legjobb ár szerint vagy szolgáltatók szerint, sőt amennyiben nem vagyunk biztosak még segítséget is kérhetünk a csomagváltáshoz.

A segítség opción belül 5 lehetőség közül választhatunk. A “Nem találok ilyen csomagot” opciónál az alkalmazás leírja, hogy mindig az aktuális ajánlatok találhatóak az applikációban, továbbá felhívja a figyelmet arra is, hogy a javasolt kiegészítőket is vásároljuk meg a kiválasztás során feltéve, ha vannak. A “Hogyan váltsak szolgáltatót?” menü alatt részletes tájékoztatást kaphatunk az ott feltüntetett linkre kattintva. A “Még hűségidőm van, mit tegyek?” ponton belül az applikáció felhívja ismételten arra a figyelmet, hogy fontos megadni a hátralévő időt az adatok megadásakor, ha még fennáll ez az állapot a jelenlegi csomaggal kapcsolatosan. Sokszor fel szokott merülni a kérdés, hogy hogyan is lehet átvinni a telefonszámot más szolgáltatótól. Az előzőekben leírt “Hogyan váltsak szolgáltatót?” opcióban található link megnyitásával megkapjuk a leírtakban a megfelelő választ erre is. A “Mit tegyek, ha készüléket is szeretnék?” menüpontban az szerepel, hogy a BillKiller által javasolt tarifacsomag mellé a szolgáltatók oldalán lehet vásárolni készüléket. A kalkuláció nem tartalmazza semmilyen készülék árát vagy havidíját.

A kalkulált csomagokról értesítést kapunk a megadott e-mail címre is, melyben megtalálható az összes felkínált csomag. Ebben fel van tüntetve a saját csomagra vonatkozó adatok (havidíj, internet, hűségidőből hátralévő idő) és az ajánlott csomagok ár szerint rendezve a legkisebb összegtől indulva. Szerepel a listában a különböző csomag megnevezése, csomag jellemzői, havidíj, spórolás havonta, valamint a csomag linkje.

Hogyan váltsunk csomagot?

A kiválasztott csomagra lépve majd a “Tovább a szolgáltatóhoz” opciót megnyomva át fog irányítani a szolgáltatóhoz, ahol meg kell keresnünk az ajánlott csomagot, azon belül is tájékozódjunk a részletes feltételekről. Amennyiben tetszik az ajánlat csak a szolgáltatónál tudunk szerződést kötni. A szolgáltató oldala teljesen függetlenül működik a BillKiller alkalmazástól.

Az alkalmazás rendszere

Azt fontos megjegyezni, hogy most a bevezetési szakaszában van ez az alkalmazás. Így az első 15.000 regisztráló számára egy évig teljesen ingyenes a használata. Az applikáció letöltése adatforgalommal és többletköltséggel járhat. Az alkalmazás kezdő oldalán (amennyiben már regisztrált felhasználók vagyunk) tájékoztatást kapunk a gyakori kérdésekről, hogy hogyan elemez a rendszer, valamint egy igazolás arról, hogy teljesen független applikációról van szó. Az elemzésen belül a hívásokat nézi azon belül a telefonálási szokásokat, melyek befolyásolják a számlákat, valamint az SMS-ek és mobilinternet használatot. A kezdőoldalon megtekinthetjük az eddig kalkulált tarifáinkat is. A kalkulációt többször is megtehetjük, ha szükséges. Az oldal alsó részében láthatunk három opciót. Ugye a kezdő oldal az ajánlatainkról szól, mellette az új elemzés és a profil tekinthető meg.

Az új elemzésre lépve megjelenik a használati szokásaink alapján egy statisztika. Itt a hívások az sms forgalom és a mobilnet forgalmát mutatja melyeket meg lehet nézni előző hónapra, 6 hónapra, de akár 1 évre vetítve is. A hívásoknál a számhordozást nem tudják kiszűrni, hiszen csak a megadott hívóazonosító előjelével, mint például 0620 szerint a Telenor rendszerhez tudja csatolni a számot. Így az eredményben lehetnek némi eltérések.

A profil opcióban láthatóvá válik a nevünk az e-mail címünk, valamint a tagság lejáratának dátuma. Továbbá ezen adatok alatt megtalálható a kapcsolat (szolgáltató címe, e-mail címe, telefonszáma, valamint a weboldal linkje) és a jogi nyilatkozatok is (Adatvédelmi Tájékoztató, Általános Szerződési Feltételek). Ugyan itt tudjuk megtenni a kijelentkezést az applikációból.

Vélemények

A statisztikák szerint Magyarországon minden 5. ember elégedetlen a választott mobiltarifa csomagjával, ennek ellenére minden megkérdezett 87%-a több mint 5 éve nem váltott se csomagot sem pedig szolgáltatót. Ez pontosan azért van, mert átláthatatlannak vélik a csomagok választékát. A kutatás szerint az ügyfelek főként a havidíj összegét veszik figyelembe.

Erre pontosan megfelelő a BillKiller alkalmazás, melynek használata során a pozitív véleményeket másokkal is megoszthatjuk, így népszerűsítve a tarifa és csomagváltás könnyebb útját. Az alkalmazás néhány másodperc vizsgálódás után megmondja, hogy a mobilhasználati szokásaink alapján, melyik díjcsomag lenne a legkedvezőbb a számunkra, valamint azt is, hogy a jelenlegihez képest mennyi pénzt tudunk megspórolni. Ez az összeg éves szinten akár több tízezer forint is lehet. A vélemények az applikáció megjelenése után, már két héttel azt mutatták, hogy könnyen kezelhető és áttekinthető bármelyik korosztály számára.

Ezért fontos, hogy tisztában legyünk a saját szokásainkkal. Ezeket a fontos dolgokat veti össze az applikáció a különböző díjszabásokkal. Mindenkiben meg van a szándék, hogy olcsóbb csomagra váltson, viszont ezt csak úgy érheti el, ha használja a BillKiller alkalmazást.

Share Button